annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

auto verkocht maar de koper wil op afbetaling

westhamunited1978
Community-lid

hallo,na aandringen van ebay heeft de koper(hoogste bieder) van mijn wagen contact opgenomen.nu wil hij die wagen betalen met een afbetaling.het gaat over 400e.hij wil 100e geven en de wagen mee nemen.daar ben ik zeker niet tot toe bereid want uit ervaring weet ik dat de volgende 300e niet volgt + ik denk niet dat dat de bedoeling van ebay is.wat moet ik nu doen?een slechte feedback geven en dan waarschijnlijk zelf mijn 1ste krijgen?de wagen terug aanbieden wat me weer 25e zou kosten?ik dank alvast voor de response

Geaccepteerde oplossingen (2)

Geaccepteerde oplossingen (2)

Een vervelende zaak inderdaad maar wel een duidelijke: NIET OP INGAAN of je ziet de rest van je 400 euro nooit!

 

Voor zover ik begrijp is er reeds een geschil opgestart en reageerde de koper daarop.

Gewoon afwachten tot het geschil 4 dagen oud is en het dan afsluiten met de bevestiging dat er niet betaald werd.

 

In dit geval krijg je alvast de verkoopscommissie terug. Je kan de auto dan opnieuw aanbieden en indien hij de tweede keer wel verkocht raakte, worden de plaatsingskosten slechts éénmalig aangerekend. Indien de 2e aanbieding zonder verkoop eindigt ben je wel 2x de aanbiedingskost kwijt.

Als je dit risico niet wil nemen, kan je inderdaad de auto aanbieden aan de 2e hoogste bieder (let wel: pas na het sluiten van het geschil!) maar hier loop je wel het risico dat de 2e reeds een andere auto kocht

-- Bewerkt door hetzijspoor om 7 Nov 2011 21:30 CET

Ik zelf zou zeker niet ingaan op afbetalingsplan.  Zou ebay vragen om deze transactie te annuleren zodat u de verkoopscommissie die u diende te betalen kan recuperen.

 

Misschien kan u de auto overlaten aan de tweede hoogste bieder.

 

 Indien u negatieve feedback zou krijgen kan u nog altijd vragen aan ebay om deze te verwijderen gezien er blijkbaar reeds e-mail verkeer is geweest met ebay.  Zij kunnen ook uw e-amils volgen die verstuurd en ontvangen zijn.

 

Een vervelende zaak voor u vind ik.

 

Veel succes en laat u niet ontmoedigen.

Antwoorden (0)

Een vraag stellen