annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

fraude ja of neen

ericbullet07
Community-lid

heb gisteren een item gewonnen,omdat er te weinig geld op mijn paypal stond besloot ik te betalen via overschrijving,vraag rekeningnummer van verkoper en verkrijg het ook via mail die hij afsluit met de initialen G.W.

echter bij ebay account staat het adres op naam van J.W. in de S.straat te D.Heb dit adres opgezocht en contact opgenomen met de bewoonster die weduwe en hoogbejaard is en J.R. heet en nog nooit gehoord heeft van ebay.na verschillende keren contact te hebben gehad via mail en eventueel contact op te nemen via mijn tel. heb ik de verkoper hier mee geconfronteerd .tot op heden geen reactie.

graag iemands mening

Geaccepteerde oplossingen (1)

Geaccepteerde oplossingen (1)

Toch wel een eigenaardige situatie... ik zou nog even afwachten, mss is de verkoper ivm met het lange weekend momenteel niet bereikbaar. Mogelijk is er een logische verklaring, maar ik maan je toch aan tot voorzichtigheid.

Antwoorden (9)

Antwoorden (9)

ericbullet07
Community-lid

heb wegens veiligheidsoverwegingen  mijn creditcard niet gelinkt aan mijn paypalrekening.koop gewoonlijk alleen via nu kopen en zie dat er voor die aankoop genoeg geld opstaat.dit is de eerste keer dat ik een bieding doe op een artikel,en ik denk ook de laatste keer

Mss heeft de voorzienigheid er voor gezorgd dat je PP ontoereikend was... als ik je laatste reacties zo lees, zou er bij mij toch ook een alarmbel zijn afgegaan.

Ik kies nog steeds voor bankoveschrijving, al is dat ook niet helemaal veilig, de banken moeten zich dringend aanpassen om de gebruikers te beschermen... ze zijn al op goeie weg, nu moet je verplicht naast het nummer ook de naam van de titularis opgeven en die twee moeten matchen, maar... het adres of de woonplaats is niet verplicht in te voeren en probeer maar eens te weten te komen waar die bewuste persoon woont, de bank rept met geen woord.

Enfin, zoals hier voorgaandelijk al werd gezegd en je bent zelf al tot de conclusie gekomen, dit zaakje heeft een reukje, beter ervan afblijven en melden aan Ebay!

Heel voorzichtig zijn, zelfs Paypal kan gevaarlijk zijn, als de verkoper een leeg pak stuurt of een verkeerd object, heeft hij een bewijs van verzending en dan is het moeilijk om je geld te recupereren. Ik zie dat het een nieuwe verkoper is met weinig feedback, dus niet echt te vertrouwen, vooral omdat de contactgegevens niet kloppen.

Ik zou niet overschrijven, voor alle zekerheid met Paypal betalen of vragen aan de verkoper of je het object kan afhalen.

ericbullet07
Community-lid

het item betreft een originele u-boat horloge met een waarde van rond de 2000 die slechts 24 uur werd aangeboden zonder minimum bedrag.is slechts voor 280 euro gewonnen.dezelfdz verkoper biedt nog steeds een scooter aan met een verbolgen slot met optie alleen thuis afhalen."scooter generic explore".hoe kan je een item afhalen als de verkoper een vals adres doorgeeft

Als je je creditcard koppelt aan paypal heb je altijd geld genoeg

 

Als de paypal betaler geen geld op de rekening heeft ben je ook de klos! Je moet binnen,denk de 60 dagen zeker reageren of je geld is ribbedebie (meegemaakt met een Duitse die mij een copy zond vd betalin en 100 feedback had)

 

Een superdure horloge kopen aan een tiende vd prijs? Gegarandeerd bedrog,bedrog is altijd met dure zaken,ze nemen foto's uit een kataloog.

 

Schrijf je geld over,dada centen,wonderen bestaan niet-

ericbullet07
Community-lid

als er op mijn paypal genoeg geld had gestaan had ik dit waarschijnlijk zo betaald en was ik hier niet over gevallen.het is echter met de bankgegevens te vragen dat de verkoper een andere naam gebruikte dat ik ben beginnen spitten. het blijft een zeer verdachte situatie.ik ga in ieder geval niet betalen en zo vlug mogelijk een klacht indienen.echter de verkoper heeft nog een item te koop staan wat ik ook als verdacht beschouw

ericbullet07
Community-lid

heb vandaag meermaals contact gehad, via mail,heb voorgesteld om de horloge af te halen bij hem of eventueel om ergens af te spreken wat de verkoper steeds weigerd.heb zelfs mijn telnr doorgegeven.heb zijn rekeningnr door een iban generator gehaald en deze geeft de Nederlandse KBC bank op.vreemd als je in Diest woont

ericbullet07
Community-lid

laatste mail is van deze namiddag, heb hem daarna nog eens geconfronteerd met de feiten en krijg geen antwoord meer.

 

Een vraag stellen