annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Koper kan niet betalen

Hallo,

 

Een koper koopt een item en laat na de verkoop weten dat hij het wel in vier keer wil betalen, wat ik uiteraard niet wil.

Kan dit soort praktijken wel volgens jullie, ik heb het nog niet meegemaakt.

Hoe kan ik dit het beste oplossen?

 

alvast bedankt,

Geaccepteerde oplossingen (0)

Antwoorden (3)

Antwoorden (3)

billywear
Community-lid

4 dagen wachten, geschil wegens niet betaling openen, koper direct blokkeren, mails bijhouden en als je problemen met hem krijgt doorsturen naar eBay klantendienst met de melding dat je wordt lastig gevallen.  Dan wordt hij/zij verwijderd.

 

Geen medelijden met zulke pippo's hebben, kan je misschien ook in de gewone winkel iets gaan kopen en dan in vier keer betalen zonder voorafgaand akkoord?  Ik dacht het niet.

PS: nog even aan toevoegen dat dergelijke praktijken wel degelijk kunnen en het niet verboden is... Ebay bemoeit zich niet met wat koper en verkoper overeenkomen... nu ja, de bal lig in jouw kamp.

Uiteraard ligt de beslissing bij jou, maar het is ook te zien wat met "vier keer" wordt bedoelt, is dat "vier maanden" is dat idd niet echt haalbaar want na twee maanden kan je in voorkomend geval geen geschil meer openen.

Enkele jaren terug vond ik een interessant object met "nu kopen", ik wilde het wel graag hebben, maar mijn budget was op dat moment ontoereikend omdat het één van de duurdere objecten was. Ik hab voor de aankoop de verkoper gecontacteerd en hem het volgende voorgsteld; "Ik koop het object en stort een voorschot van ongeveer een derde van de prijs en drie weken later het saldo".. het object werd pas opgestuurd nadat alles vereffend was... de verkoper ging akkoord en die transactie was toen perfect verlopen!

Maar zoals ik zei, bedoelt hij spreiden over vier maanden, zou ik het ook niet doen... bij mij toen ging het om slechts drie weken!

Een vraag stellen