annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Parfums kopen en verkopen via Ebay

veryspecialguest
Community-lid

Soms, als ik een parfum of edt wil bekijken wodt mij de toegang tot het item verboden door Ebay, er verschijnt dan een hele tekst in een rode kader.

Waarom kan ik sommige items niet kopen en andere wel?

Welke landen zijn betrokken door deze restricties? En welke merken? Is er een verschil in rechten tussen de verkoper en de koper, en tussen de particulier en de handelaar?

Welke wet of overeenkomst is van toepassing op deze handel?

Vallen ook andere producten onder deze wet?

Betreft het internationale wetten of restricties vanuit België of vanuit Ebay wegens contacten met bepaalde merken?

 

Geaccepteerde oplossingen (0)

Antwoorden (1)

Antwoorden (1)

hughwitte
Community-lid

Krijgt u deze tekst te zien in het bericht?

 

"Malheureusement, l'accès à cet objet a été bloqué en raison de restrictions légales en vigueur dans certains pays. Conformément à ces restrictions, nous nous efforçons de bloquer l'affichage des objets concernés. Nous regrettons de vous informer que pour des raisons techniques, certaines annonces ne rentrant pas dans le cadre de ces restrictions peuvent ne pas être accessibles aux utilisateurs. Nous vous prions d'accepter nos excuses pour tout désagrément et nous espérons que vous trouverez d'autres objets intéressants sur eBay."

 

De waarschijnlijke reden is dat er enkele jaren terug een gerechtelijke uitspraak geweest is in Frankrijk waardoor een aantal luxe parfum merken (Kenzo, Guerlain, Christian Dior, Givenchy) niet meer mogen verkocht worden via eBay aan inwoners van Frankrijk. Als Franse kopers willen bieden op dergelijke parfums krijgen zij een pop-up met de bovenstaande mededeling dat dit niet gaat.

 

Zie ook:

http://actualites.ebay.fr/showitem&id=396

 

Nu, die blokkering van internetgebruikers van het Franse grondgebied gebeurt rudimentair, men gaat kijken naar de instellingen van de browser waarmee men werkt, en zijn die ingesteld voor het Franse territorium, dan krijgt men bovenstaande tekst te zien. Een aantal kopers uit voornamelijk Franstalig België kreeg verkeerdelijk deze tekst voorgeschoteld. Hieronder de methode om dit ongedaan te maken:

 

"pour y acceder,vous devez effectuer une petite manipulation des parametres de votre PC

outils - options internet - choix de langues - ajouter le francais be et virer le francais fr

ensuite,vous re-demarrer votre PC "

 

Zie ook:

http://www.pcinpact.com/news/45943-ebay-filtrage-parfum-LVMH-efficacite.htm

 

Een vraag stellen