annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Hoe komt het dat een buitenlandse bieder slechts 0,03 euro meer moet bieden om een actie te winnen?

ronnydz1234
Community-lid

In aansluiting op mijn vraag: ik doe een bod van 20 euro op een voorwerp in België en een buitenlander biedt 0,03 euro (jawel) meer en gaat er mee lopen! Als een Belg op een Belgische aktie een hoger bod wil uitbrengen is dat minstens 0,50 euro, meestal zelfs 1 euro! Wil een Belg op een buitenlandse bieding ingaan komt er ook 1 dollar of 1 pond bij!

Dit vind ik niet eerlijk!

Hele onderwerp weergeven
hughwitte
Community-lid

Niet te vlug conclusies trekken. 😉

 

"Opmerking: een bieder kan worden overboden door een bedrag dat lager is dan een volledige bodverhoging. Dit gebeurt bijvoorbeeld als het verschil tussen het maximumbod van de winnende bieder en het op één na hoogste maximumbod kleiner is dan een volledige bodverhoging.

 

Een voorbeeld:

U bent de eerste bieder en u plaatst een maximumbod van €20. Het biedsysteem overbiedt andere bieders automatisch tot €20. Wanneer een tweede bieder een maximumbod van €9 plaatst, wordt uw bod automatisch verhoogd tot €9,50. Wanneer een derde bieder €20,01 biedt, wordt deze de hoogste bieder omdat uw maximumbod maar €20,00 is. Men verwacht misschien dat de derde bieder het bod met minimaal 50 eurocent moet verhogen tot €20,50. Maar de bieder moet het bod enkel verhogen tot het volgende toegestane bod. Hier is dat €10,00 ( €9,50 plus €0,50). Aangezien €20,01 meer is dan €10, voldoet de derde bieder aan de vereisten om een bod te doen. Ervaren bieders maken vaak gebruik van de techniek, waarbij ze slechts enkele eurocent meer bieden."

 

zie:

http://pages.benl.ebay.be/help/buy/bid-increments.html

Een vraag stellen