annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

geld terugvorderen van Ebay

de_koddige_kater
Community-lid

Sedert 11/04 ben ik reeds in contact met Ebay om een teveel aan geld, 90 euro, terug te vorderen van mijn Ebay account. Er word zelfs niet meer geantwoord??????

 

Door een fout had ik 100 euro gestort op mijn ebay account in plaats van op mijn paypal account. Dit geld dus terug vorderen blijkt een probleem te zijn. Daar ik meestal alleen maar koop op ebay en niet verkoop, zou ik graag zien dat dit geld terug op mijn rekening word gestort. Toch zeker 90 euro.

 

Al mijn acties hebben totnogtoe geen baat, wat moet ik doen en/of wie moet ik hiervoor aanspreken? In de hulp en of contactvragen staat hier niets over in dat mij helpt. Ook is het zo, al staat in mijn emails vermeld dat ik dit geld wil terugvorderen, dat dit nu nét het gegeven is dat men precies over het hoofd zien.

 

Het is tenslotte mijn geld, dus ik ga er gewoon vanuit... Ik wil mijn geld terug!

Geaccepteerde oplossingen (1)

Geaccepteerde oplossingen (1)

Antwoorden (4)

Antwoorden (4)

de_koddige_kater
Community-lid

Hoi,

 

Ik heb via de "refunds link" het formulier afgedrukt en opgestuurd naar Ebay. Zal dus wel zien binnen de 30 dagen of er iets gebeurd.

Ik heb hierover inlichtingen gewonnen bij de bank... je bank kan hierin bemiddelen, wel moet je kunnen aantonen dat je dat bedrag aan Ebay niet verschuldigd was. Let op... bemiddeling van de bank heeft geen juridische waarde, als Ebay het been stijf houdt en weigerd je dat geld terug te storten, vrees ik dat je enkel nog maar juridische stappen kan ondernemen.

Onterecht onvangen gelden moeten integraal worden teruggestort, dat staat zo in de wet, Ebay is dus verplicht dat geld terug te geven en normaal moet dat spontaan gebeuren, daar hoef jij in principe niet naar te vragen, het is zo, dat wanneer het te lang duurt, je nog intresten kan eisen ook!

Als blijkt dat Ebay niet geneigd is je dat geld terug te storten kan je best eens contact nemen met een consumentenvereniging zoals bvb Testaankoop, zij zijn het best geplaatst om je wegwijs te maken hoe je je alsnog je geld kan terugkrijgen.

Maar ik weet niet hoe je contact had met Ebay, was dan enkel via mail of heb je ook telefonisch contact gehad?

martijn@ebay.com
Community-lid

Hoi,

 

Ik heb uw vraag even doorgestuurd naar het bevoegde departement bij ons.

 

Een vraag stellen