annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Betaling geblokkeerd "in afwachting van levering": NIET FAIR en waarom??

mensula
Community-lid

Een particulier verkoopt iets op ebay, de koper betaalt onmiddellijk, en één of twee dagen later word je als verkoper door ebay betaald: tot zover alles normaal.

 

Maar de andere keer verkoopt dezelfde particulier iets, de koper betaalt weer onmiddellijk, en ebay blokkeert de doorbetaling aan de verkoper "in afwachting van levering".

 

Niet fair, want:  zodra hij het pakket heeft afgegeven aan de bezorger (wat zichtbaar is in de tracking), heeft de verkoper geen enkele controle over de levering.

Als Bpost, DPD, PostNL... een fout maken, dan moet volgens ebay die particuliere verkoper daar voor opdraaien. Huh?? Verkoper heeft nochtans tegen betaling zijn verantwoordelijkheid overgedragen aan de bezorger. 

 

En waarom doet ebay dit de ene keer niet, de andere wél? Met de hoogte van het bedrag heeft het in mijn ervaring niets te maken. Nu wordt €75 euro geblokkeerd, dan €1300 weer niet...

 

Maar wat de reden ook mag zijn, het blijft onfair tegenover de verkoper - welteverstaan de particulier, die geen langlopende verzendingscontracten aangaat met de bezorgers en met een "klacht" weinig indruk kan maken...

Geaccepteerde oplossingen (0)

Antwoorden (0)

Een vraag stellen