annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Buitenlandse handelaar bedreigt mij als particuliere verkopen

rsnijders1981
Community-lid

Geachte,

 

momenteel verkoop ik, als particulier, via Ebay in Duitsland producten. Nu spreekt een Duitse handelaar mij aan, dat ik moet stoppen om mijn producten te verkopen omdat ik als particulier (veelvoud zelfde producten) gelijkaardige producten als hem verkoop.

 

Hij wilt dit gaan melden bij ebay, moet ik me nu zorgen maken dat mijn account opgeheven zal worden in de nabije toekomst of niet?

Mag je als particulier een veelvoud van dezelfde producten verkopen?

Geaccepteerde oplossingen (0)

Antwoorden (3)

Antwoorden (3)

Als je graag verder wilt verkopen, kan je zakelijk verkoper worden, daarvoor kan je best een boekhouder raadplegen.

Je loopt misschien nog het meeste risico als er ooit eens een belastingsinspecteur je "reilen en zeilen" op ebay bekijkt of een belgische concurrent het op zijn heupen krijgt en je gaat aanklagen.

Wat jij doet is nieuwe spullen verkopen die je inkocht om ze nadien te verkopen (ik ga er vanuit dat de bedoeling ook is om er winst op te maken anders zou het al heel gek zijn) en dat is zo goed als hetzelfde als wat een professioneel verkoper doet.

Als particuliere verkoper mag je enkel tweedehandse spullen verkopen. Wat zijn spullen die tweedehands zijn?

- reeds gebruikt materiaal dat je van de hand wil doen

- nieuw gekocht materiaal die een "miskoop" waren (ook dit is in principe tweedehands omdat je er zelf niet een factuur kan van maken... particulieren maken immers geen facturen)

 

Met andere woorden: sorry maar de duitse verkoper heeft dus een punt als hij/zij beweert dat je onrechtmatig aan het handelen bent...

Als ik vaststel dat je de laatste 8 maand 335 feedbacks verkreeg als verkoper, dan kan ik alleen zeggen dat je best wat beter oppast.

Het kan je een forse BTW-fraude-boete opleveren en een al even zware boete wegens belastingsontduiking opleveren!

 

Dit is misschien niet het antwoord dat je verlangde te horen maar het jammer genoeg de realiteit waar ik je mee confronteer...

 

marcieherder
Community-lid

Hoi,

 

Ja hier moet ik iedereen in bijstaan, als particulier zijnde nieuwe producten verkopen , dat is inderdaad op termijn vragen om problemen met de fiscus

 

Zeker in duitsland , daar vragen ze zelfs naar certificaten en ce normen, veiligheidsfiches enzo meer

 

Hou je best bezig met verkoop van tweedehands maar altijd voorzichtig blijven

 

Veel succes verder

Een vraag stellen