annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Herkansingsaanbod, wat als de hoogste bieder ineens toch betaald?

coronaro
Community-lid

Hallo,

 

De hoogste bieder op een object reageerde niet op mijn betalingsverzoeken, ik heb geen geschil geopend maar na 8 dagen heb ik een herkansingsaanbod gedaan naar de eerst volgende hoogste bieder, deze accepteerde dit en heeft direct betaald! Ook het object is 2 dagen later verzonden.

 

Nu ontvang ik ineens van de eerste hoogste bieder een bericht dat hij problemen had met Paypal en mij deze week nog de betaling stuurt! In mijn verkoopsoverzicht zie ik ook dat deze eerste transactie nog gewoon 'open' staat, dwz wachtend op een betaling...

 

Waarom wordt dit niet automatisch afgesloten? En wat moet ik nu doen? Wil graag mijn 100% feedback behouden natuurlijk, en hij zal niet content zijn als hij verneemt dat het object al naar een ander is! Object was gebruikt, ik heb er dus niet nog eentje!

 

Vr.gr. Coronaro!

 

 

 

 

Geaccepteerde oplossingen (3)

Geaccepteerde oplossingen (3)

Niet zo vreemd dat herkansingsaanbod, ook als de eerste transactie goed verloopt, soms heeft de verkoper twee of meer identieke objecten, als er hoog geboden wordt kan het interessant zijn om één of meerdere herkansingsaanbiedingen te sturen naar de bieders.

Het was idd niet verstandig om een stap over te slaan, je had ofwel een annulatie moeten vragen ofwel een geschil openen... anderzijds had de koper ruim de tijd gehad om te reageren.

Indien die koper onredelijk is, riskeer je wel een slechte FB, beste is, de koper een mail sturen met de uirtleg en het geld terugstorten en dan maar hopen dat de koper een redelijke mens is... tenslotte is hij ook voor een deel in de fout.

Een transactie wordt nooit automatisch afgesloten, je moet dit altijd zelf doen. Het was dus niet zo verstandig om niet eerst een annulering op te starten.

Bijkomend probleem voor jou is dat je nu 2x verkoopskosten zal aangerekend krijgen...

 

Antwoorden (1)

Antwoorden (1)

coronaro
Community-lid

Hoogste bieder heeft nog niet betaald, alleen via een bericht laten weten dat deze wil betalen. Heb nu een geschil geopend voor onbetaald object en dat ik de transactie wil annuleren. Hopen dat hij akkoord gaat.

Blijf het vreemd vinden dat je gewoon een herkansingsaanbod kunt doen terwijl eerste transactie nog niet is afgesloten!

Bij aanklikken van een herkansingsaanbod staat er dat je eerst moet proberen de problemen met de koper op te lossen, er staat niet dat de verkoop geannuleerd moet worden via een geschil!

Juist door dit zinnetje dacht ik dat de verkoop zo geannuleerd werd en het object opnieuw aangeboden!

 

We zien nu wel waar het eindigd..

Een vraag stellen