annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Ik ben Nederlandse , woonachtig in Griekenland. Koop al jaren via Ebay.com en wil nu graag zelf objecten adverteren via EBAY.be en EBAY.nl

greekcat63
Community-lid

Ik ben particulier en mijn vraag is of ik problemen kan krijgen met b.v de belasting.

Geaccepteerde oplossingen (2)

Geaccepteerde oplossingen (2)

Zo heb je misschien een idee hoeveel zakelijke verkopers dienen te betalen aan de diverse instanties om toch op een perfect eerlijke en legale manier te verkopen.

 

helaas zijn er heel wat particuliere verkopers die dit niet doen en dus hopen dat ze niet gezien worden door de diverse instanties, maar ...

Als het effectief gaat om een centje te VERDIENEN speelt de grootte van de omzet geen rol INDIEN je werkt via een Nederlands of Belgisch adres.

Indien je werkt vanuit Griekenland en ook effectief fiscaal in Griekenland verblijft, dan dien je je te onderwerpen aan de Griekse voorschriften.

En die ken ik helaas niet ...:^O ...

Antwoorden (6)

Antwoorden (6)

greekcat63
Community-lid

iK BEN 18 JAAR ZAKELIJK VERKOPER GEWEEST. iK BEN DUS ECHT WEL OP DE HOOGTE VAN DE LASTEN EN PLICHTEN. Wil niet de indruk wekken dat ik onder die verplichtingen uit wil komen.  Mijn hoofdvraag was of ik prive wat producten kan verkopen. Antwoord kan heel simpel ja of nee zijn.

De helft van de winkels hier in Griekenland hebben hun deuren moeten sluiten. En niet omdat zij hun zakelijke verplichtingen niet nakwamen.

greekcat63
Community-lid

Ik heb vandaag contact gehad met de belastingdienst in Athene. Als ik op een site zoals Marktplaats wil adverteren ( en soortgelijke sites hier in

Griekenland ) zou  ik me officieel in moeten schrijven als zelfstandig ondernemer. Zelfs als ik een paar artikelen wil verkopen .

Alleen de ziekenfondspremie die je verplicht bent te betalen kost al 500 euro's p.m dus het idee om op ebay te verkopen is hierbij van de baan.

Hartelijk dank voor de gegeven informaties. 

Er zijn ook mensen die met winstoogmerk adverteren op Marktplaats of Ebay en dat keurig aangeven hoor !

 

En er zijn ook mensen die spullen verkopen uit privé-bezit, zonder te willen "verdienen".

greekcat63
Community-lid

Ik werk vanuit Griekenland. Dus het is niet overdreven om te zeggen dat iedereen die b.v op Marktplaats advertenties zet, illegaal is.

Ik kan me namelijk niet voorstellen dat deze inkomens van prive-verkoop aan de belasting wordt opgegeven. In Griekenland gelden zeker dezelfde regels als in de rest van Europa, vooral nu ze desperate zijn.

greekcat63
Community-lid

De bedoeling is om een extra zakcentje te verdienen. Dus is heb het niet verkoop boven 300 p.m . Of maakt het niet uit of je 10 euro's verkoopt of 1.500 euro's p.m ?

Indien je werkt vanuit Griekenland dien je de Griekse fiscaliteit te respecteren.

Het wordt wat anders indien je zou werken via een Nederlandse of Belgische "bedrijfszetel" :  opgelet indien je bv. zou versturen via een Nederlandse of Belgische vriendin !

De ebay-site waarop je adverteert doet niet ter zake.

Een vraag stellen