annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

IK heb geen btw nr ben ik dan belastingplichtig

Wanneer ben ik belasting plichtige ik heb geen btw nr.

Worden mijn verkoop en koopverichtingen gemeld aan de fiscus.

Hele onderwerp weergeven

Zeer eigenaardige vraagstelling maar ok, dan maar een misschien even eigenaardig antwoord: iedere belg is een belastingsplichtige, zelfs onze koning...

Maar goed, dat was waarschijnlijk niet wat je wilde weten?

 

Je koppelt de verkeerde dingen aan mekaar, denk ik. Ik vermoed dat je wil weten wanneer je belastingsplichtig bent als verkoper?

Wel dan heeft dit niks te maken met het feit of je al dan niet een BTW-nummer hebt.

Met wat dan wel?

Als je zaken gaat inkopen om die achteraf te verkopen. Dit hoeven niet noodzakelijk nieuwe spullen te zijn maar kunnen ook tweedehandsspullen zijn.

Als je met deze ingesteldheid handelt, dan moet je jezelf laten registreren als handelaar, hier noemen we dit "zakelijk verkoper".

Door deze registratie krijg je dan automatisch het statuut van BTW-plichtige én belastingsplichtige op je verkopen.

 

eBay gaat niet per definitie iedere verkoper zijn transacties gaan aangeven aan de fiscus doch uit ervaring kan ik zeggen dat ze bij de fiscus heel erg gevorderd zijn bij het opsporen van zogenaamde particuliere verkopers die op eBay actief zijn maar eigen verdoken professionelen zijn.

eBay kan dus net als jij en ik van iedereen zien wat zijn activiteiten op eBay zijn (je feedback is immers een open systeem waarbij ze heel gemakkelijk kunnen zien wie een veelverkoper is, wat hij aangeboden heeft en daaruit kunnen ze ook snel afleiden wat de opbrengsten waren in een bepaalde periode.

 

Uit de account waarmee je deze vraag stelt, is er weinig af te leiden gezien je om deze vraag te stellen een account gebruikt dat reeds zeker een jaar niet meer actief is. Het feit echter dat je dit doet met een dergelijk account doet reeds het vermoeden rijzen dat je zelf wel weet dat je "buiten de lijntjes kleurt"?

Ik hoop dan maar voor jou dat je naast deze verkoopsactiviteiten niet geniet van een uitkering (ziekte-, invaliditeits- of werkloosheidsuitkering) want mocht dit zo zijn, dan zouden de gevolgen bij een eventuele controle wel eens heel wat groter kunnen zijn  dan je verwacht...

 

Een vraag stellen