annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Tijdelijke beperking PayPalrekening

pjapjalippie
Community-lid

Ik heb vandaag een mail gekregen van Paypal dat er "ongewone activiteiten" zijn waargenomen. Om deze reden heeft Paypal en eBay tijdelijke beperkingen opgelegd. Men vraagt me een kopie van mijn identiteitskaart en een rekening van bvb telefoon of gas/el. door te geven.

Mijn vragen:

- wat kan er hier gebeurd zijn en is dit een veel voorkomend iets?

- ik vind het altijd verdacht dat er om gegevens gevraagd wordt. Op mijn id.kaart staan al mijn gegevens en handtekening en zo. Ik zal hier echter niet anders kunnen dan deze zaken door te geven? Is dit echt waterdicht en betrouwbaar?

Dank bij voorbaat voor antwoorden en commentaren!

Groeten, Filip

Geaccepteerde oplossingen (1)

Geaccepteerde oplossingen (1)

hughwitte
Community-lid

Zulk een bericht is blijkbaar niet ongewoon, en wordt al jaren gebruikt. Google eens op:

PayPal activity in this account that is unusual or potentially high risk

 

Altijd rekening houden dat het een phishing mail zou kunnen zijn. Dus zeker nooit op een link in de PayPal mail klikken en geen gevoelige informatie via zulk een link doorgeven.

 

Echter veel kans dat om een legitieme PayPal mail gaat. Die vragen u normaal gezien ook om in te loggen in uw PayPal account en naar het Klachtencentrum te gaan waar de nodige stappen die u dient te nemen nog eens vermeld zijn.

 

Ik kan begrijpen dat PayPal meer dan een gemiddeld risico in uw activiteiten ziet. Account een maand oud dat na enkele aankopen een reeks fraudegevoelige objecten begint te verkopen. Eerste verkoop 1000 euro. Als zulk een object niet authentiek zou zijn zou het waarschijnlijk bijna niets waard zijn.

 

Denk dat er niet veel anders op zit dan aan de wensen van PayPal te voldoen als u de toestand met uw PayPal account terug genormaliseerd wil zien. En buiten dit neemt PayPal nog dikwijls beschermende maatregelen bij beginnende accounts, zoals het instellen van een reserve of  de 21 dagen hold bij ontvangen betalingen.:-(

-- Bewerkt door hughwitte om 21 Sep 2010 7:26 CEST

Antwoorden (2)

Antwoorden (2)

hughwitte
Community-lid

http://i185.photobucket.com/albums/x256/huwitt/smiley.gif

pjapjalippie
Community-lid

Ik heb alle nodige info verstrekt en PayPal heeft dan ook ogenblikkelijk de beperking stopgezet. Alles is hiermee opgelost.

 

Mvg,    Filip

Een vraag stellen