annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

betaad maar niet ontvangen

walter300walter
Community-lid

Ik kocht via e-bay een  rc helicopter,heb hem betaald met visa;

Van e-bay kreeg ik het bericht dat deze verzonden was en kreeg ik ook een trakingsnummer,het nummer bleek niet te bestaan.(e-bay zou dit toch moet weten)Na meerdere e-mail naar de verkoper te sturen kreeg ik geen antwoord.Hoe kan ik mijn geld nog terug krijgen?

Mvg Walter

Geaccepteerde oplossingen (3)

Geaccepteerde oplossingen (3)

Helaas heeft Ebay hier niks mee te maken...

 

Ik zou hier aan u en aan iedereen één goede raad willen meegeven. Aankopen in het buitenland en binnenland (ja hier ook) boven de 50 euro altijd via paypal en/of kredietkaart dan heb je de garantie dat je alsnog iets ertegen kunt doen als het misloopt.

 

Kijk ook eerst of je met een professonele verkoper te maken hebt of een particuliere verkoper indien je duurdere objecten wenst aan te kopen. Een professionele doet dit om van te leven en geeft je een pak zekerheid.

hughwitte
Community-lid

Hoe uw geld terugkrijgen?

1. Via PayPal, zoals mikmak hiervoor schrijft. Als u geen PayPal account hebt en betaald hebt met uw Visa kaart (als een PayPal gast) op de verkoper zijn PayPal rekening, dient u eerst een PayPal account aan te maken voor u een geschil kunt openen. Let wel op, het geschil dient binnen de 45 dagen na betaling geopend te worden. Als u na de koop onmiddellijk betaald hebt, is het al te laat.

Aanbieding afgelopen: 02 dec 2011 17:46:01 CET
+ 45 dagen = 16 jan 2011 17:46:01 CET

2. Via uw kredietkaartmaatschappij. Kijk eens op uw Visa uitgavenstaat die u thuisgestuurd kreeg. Bij mij staat daar op de achterkant in kleine letters vermeld waar men bij betwisting terecht kan:
- de website waar men aangifteformulieren kan downloaden om in te vullen en op te sturen, en de termijn van drie maanden na de uitgave die men voor de aangifte ter beschikking heeft.
- het telefoonnummer waar men telefonisch aangifte kan doen, of om inlichtingen vragen.

En een goede raad voor de toekomst: niet meer bij een verkoper kopen die eerst wat feedback als verkoper vergaard heeft door de verkoop van stickers van enkele dollarcent en daarna ineens begint met de verkoop van objecten van meer dan $ 100

Die Visa betaling, was dat via Paypal? Via  Paypal hebt je kopersbescherming en kan je het geld terugkrijgen.

Ebay controleert geen trackingnummers, je kan best het probleem aan ebay melden via een geschil, kies daarvoor de link : 'een probleem melden', die op de aanbiedingspagina staat.

Antwoorden (0)

Een vraag stellen