annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

inklaring douane Zaventem

enaidvg
Community-lid

Ik heb bij 18beststore een aankoop gedaan omdat er GEEN VERZENDINGSKOSTEN aangerekend werden (zelfs 2 aankopen maar die 2de is nog niet aangekomen).

Nu heb ik van de douane mijn bestellingsgegevens moeten doorsturen van 18beststore en is mijn bestelling ingeklaard. Groot was mijn verbazing dat ik 29,27 euro taks moest betalen op de goederen en als dit bij mijn 2de bestelling ook zo gaat zijn, dan wordt dit wel duur. Kan ik die taks terugvragen aan 18beststore want dit was écht niet de bedoeling. De aankoop was omdat er duidelijk stond : FREE SHIPPING!!! Ik weet ook het e-mail adres van 18beststore niet anders zou ik de bewijzen kunnen doormailen aan hen.

Geaccepteerde oplossingen (0)

Antwoorden (2)

Antwoorden (2)

Douanekosten zijn niet hetzelfde als 'Shipping Costs'.  Shipping costs zijn verzendkosten. Douanekosten worden aan de grens aangerekend voor goederen van buiten de Europese Unie, vanaf een bepaald bedrag, ongeveer 20 euro.

Vaak staan er vele niet stil dat op (alles) wat van buiten de europese unie ingevoerd wordt, dat daar douanekosten moeten op betaald worden.

 

Afhankelijk van de grote en het gewicht bepaald de douane de vermoedelijke kosten die dienen betaald te worden. Dit zijn eigen de invoerrechten die je moet betalen.

Vaak hebben gebruikers op ebay niet door dat dit moet meegerekend worden bij de aankoop, je kan (en soms niet) een bijkomend bedrag te betalen, en dit kan hoog oplopen.

 

Vaak denken ebay gebruikers dat een goedkope aankoop in landen buiten europa, ik denk hierbij aan  Amerika, China, enz... mooi meegenomen is totdat onze belgische douane te voorschijnt komt. Soms is het goedkoper om toch in Europa iets te kopen, al is de prijs blijkbaar duurder.

Een vraag stellen