annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Teruggeclaimd geld: wordt het afgehouden van de verkoper?

marilyn_msn
Community-lid
Ik had een object dat nooit aangekomen was, en gezien de verkoper niet op mijn berichten antwoordde, en ook de vraag via 'costumer support' negeerde, heb ik de laatste stap genomen en het geld teruggeclaimd. Dit is snel afgehandeld met een bericht dat mijn $40 (item + shipping) terugbetaald wordt via paypal. Blijkbaar het moment voor de verkoper om in actie te schieten, want hij heeft meteen een bericht gezonden dat het item teruggekeerd was omwille v probleem in het adres en hij/zij het terug verzonden had (met een nogal giftig ondertoontje omdat hij volgens hem net 4 mensen verloren had in zijn familie, en dat ik wel het laatste aan zijn hoofd was, en dat ik hem wel kon contacteren alvorens de claim te doen (wat ik gedaan had)). Nu is mijn vraag, als het object toch toekomt, betaal ik dan de verkoper alsnog, maw is het geld dat ik teruggekregen heb van zijn paypal account afgetrokken, of is het een soort 'verzekeringsgeld' dat ebay betaald maar heeft de verkoper nog mooi zijn $40 in zijn zak? Deze vraag omdat hij kwaad vermeldt dat hij het niet kunnen vindt dat hij het opnieuw heeft verstuurd en weer moeten betalen heeft. Nu ik zou het niet meer dan logisch vinden dat indien het geld echt van hem afgehouden is, en het toch toekomt, ik het terugbetaal, ondanks de vele verwijten alsof het mijn schuld zou zijn.

Geaccepteerde oplossingen (2)

Geaccepteerde oplossingen (2)

Als de verkoper een tweede keer heeft moeten versturen omdat hij een fout maakte in het adres, is het normaal dat hij de extra verzendkosten betaalt.
Ja het geld dat teruggeclaimd wordt, wordt van het Paypal-account van de verkoper afgenomen. Ik zou afwachten of je het object krijgt, als alles in orde is, kan je een tweede keer betalen.

Antwoorden (1)

Antwoorden (1)

marilyn_msn
Community-lid

ok, bedankt voor je antwoord!

I wacht inderdaad nog af en zal dan de betaling eventueel nog doen als het toch komt opdagen. Ik was wel wat geschrokken van zijn giftige reactie, en vooral door de 'I hope it returns to me once more so this deal ends and I will never deal with you or hear from you again', met nog een verwijt erna dat het mijn schuld zou zijn dat het teruggekomen is... Veel zin om dan toch te betalen als het er komt heb ik dan niet, maarja ik ben nu eenmaal eerlijk in zo zaken.

Een vraag stellen