annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Stelende postmedewerkers verkochten buit op eBay

Stelende postmedewerkers verkochten buit op eBay

Nancy en Godelieve stalen onder meer gsm's, dvd's, juwelen, tickets voor Rock Werchter, verzamelmunten en postzegels

Het openbaar ministerie heeft twee jaar cel en 2.750 euro boete gevorderd voor een lesbisch echtpaar uit Hasselt dat op grote schaal poststukken had gestolen uit het sorteercentrum Antwerpen X. Ze verkochten de buit verder via internet. De zaak is vandaag behandeld voor de Antwerpse strafrechter.

Voor de kick
De feiten kwamen aan het licht na een intern onderzoek van De Post. Die had tussen 2006 en 2008 464 klachten gekregen over pakketjes die niet waren aangekomen. Op 13 februari 2008 filmde een bewakingscamera hoe Nancy P. (36) een postpakket opensneed. Ze bekende meteen dat ze samen met haar echtgenote Godelieve L. (44) de diefstallen pleegde uit geldnood en ook wel voor de kick.

De vrouwen stalen onder meer gsm's, dvd's, juwelen, tickets voor Rock Werchter, verzamelmunten en postzegels. Ze verkochten de spullen verder via de veilingsites eBay en Kapaza.

Over de omvang van de buit bestaat betwisting: de vrouwen verklaarden dat ze pas in februari 2007 begonnen te stelen, maar volgens de procureur waren ze toen al twee jaar bezig.

9.571 euro
Tot nu toe konden 77 voorwerpen aan de benadeelden gelinkt worden, goed voor een geschatte waarde van 9.571 euro. De procureur vroeg om de verbeurdverklaring van dat bedrag. De Post stelde zich burgerlijke partij voor een provisionele schadevergoeding van één euro. Drie gedupeerden vroegen samen 491 euro.
Vonnis op 15 oktober. (belga/mvdb)
17/09/09 12u48

http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/996968/2009/09/17/Stelende-postmedewerkers-verkochten-buit-op-eBay.dhtml



Photobucket
Bericht 1 van 1
laatste antwoord
0 ANTWOORDEN 0