annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Invoerkosten in ebay aanbieding

Ik koop redelijk veel in de Verenigde Staten via ebay. Bij aankomst betaal ik dan ook steeds de BTW en/of invoerkosten die door de douane aangerekend worden. Nu zie ik de laatste tijd veel aanbiedingen waarbij invoerkosten aangerekend worden. Als ik deze dan aankoop worden die kosten ook bijgerekend in mijn paypal betaling.

 

Hieronder een voorbeeld van zo een aanbieding :

http://www.benl.ebay.be/itm/171148650282?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

 

Nu mijn vraag hierover is, zijn dit dan de douanekosten die hier in Belgie aangerekend worden, en wil dit zeggen dat als mijn pakje hier in Belgie aankomt, de douane reeds betaald is hiervoor?

Ik heb het reeds aan enkele kopers gevraagd, maar zij vertellen mij dat deze kosten rechtstreeks naar ebay gaan en niet naar hen. Hoe weet de douane dan dat ik hier reeds voor betaald heb?

 

Alvast bedankt voor jullie antwoord.

 

Gunther

Bericht 1 van 4
laatste antwoord
3 ANTWOORDEN 3

Invoerkosten in ebay aanbieding

De verkopers in Amerika moeten hun bestellingen voor buiten de US versturen naar een verzendcentra in Amerika vanwaaruit eBay de verzending doet naar het buitenland. Ze vervullen alle douane formaliteiten en ze worden verstuurd met en speciale partner die gespecialiseerd is in zulke verzendingen (net zoals ze bij am*z*n doen bij Expedited Shipping). Indien de kosten hoger uitvallen moet bij inklaring de verzender deze betalen (in dit geval dus eBay) ipv de ontvanger. Daarom zal eBay dit ook zo correct mogelijk doen dat ze hun broek er niet aan scheuren (maar zulke berekeningen zijn vrij eevoudig daar alle producten voorafbepaalde importheffingen hebben). 

 

Je kan dus bij deze verkopers met een gerust hart kopen zonder dat de postbode nog om geld komt vragen.

Bericht 2 van 4
laatste antwoord

Invoerkosten in ebay aanbieding

Bedankt voor jouw antwoord tvserieshop.

Moet toegeven dat ik dit wel een goede regeling vind waardoor ik niet meer voor onverwacht hoge douanekosten kom te staan.

Bericht 3 van 4
laatste antwoord

Invoerkosten in ebay aanbieding

Er zijn wel een paar nadelen.

U betaalt hogere verzendkosten dan normaal, er wordt immers tweemaal verzonden.

U betaalt altijd btw en/of invoer terwijl er nu voor goedkopere items veelal niets wordt geheven en voor duurdere items die kans altijd aanwezig is door een fout in de declaratie of drukte of anderszins.

De verzending duurt langer en u betaalt ook nog indirect teveel euro voor uw dollars omdat alles via PayPal loopt.

Maar verder is het wel aardig.

Bericht 4 van 4
laatste antwoord