annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Er gelden een aantal belangrijke vereisten voor uw aanbiedingen als u objecten verkoopt aan Duitse klanten op eBay. Deze vereisten vallen onder de Duitse Verpakkingswet (VerpackG) en uw Uitgebreide producentenverantwoordelijkheid (UPV). De voorschriften zijn gericht op duurzaamheid en helpen afval te voorkomen en te beheren.

Om aan deze Verpakkingswet te voldoen, moet iedereen die verpakkingen verstuurt deelnemen aan een zogenaamd duaal systeem. Bovendien moet u zich inschrijven bij het LUCID-verpakkingsregister. Wij hebben ons ervaren partnerbedrijf Lizenzero gevraagd om u te helpen bij het aanbrengen van de vereiste wijzigingen.  

eBay is wettelijk verplicht om ervoor te zorgen dat haar commerciële verkopers uiterlijk op 1 juli 2022 voldoen aan deze voorschriften. Als u niet binnen deze termijn de nodige stappen onderneemt, zijn wij wettelijk verplicht om uw verkooprechten voor de Duitse markt te beperken.

Hoe vraagt u een licentie aan voor uw verpakkingen?

Onze partner Lizenzero helpt u graag verder als u nog niet aan de betreffende eisen voldoet. Zij bieden een eenvoudige manier om digitaal licenties voor uw verpakkingen te verkrijgen via het systeem Interseroh+. Hun team staat klaar om uw vragen te beantwoorden.

 

Ga voor meer informatie over Lizenzero naar https://www.lizenzero.de/ebay

 

Hoe registreer ik mijn verpakking bij LUCID?

 

U moet eerst de volgende informatie verstrekken aan het centrale verpakkingsregister via https://www.verpackungsregister.org/en

 

  • Uw bedrijfsnaam, adres en contactgegevens
  • Uw btw-nummer
  • Een verklaring dat uw verpakking een licentie heeft met een duaal systeem

 

U ontvangt hierna uw UPV-nummer. Voer dit in samen met de hoeveelheid verpakking die u gebruikt wanneer u een account opent met een duaal systeem. Onze partner staat u ook toe om een account te openen zonder het UPV-nummer, maar u moet het vervolgens zo snel mogelijk doorgeven. 

 

Bedankt voor het verkopen op eBay, 

Het eBay-team