annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Beste zakelijke verkopers,

 

We willen u op de hoogte brengen van een aantal belangrijke wijzigingen die vanaf juli 2021 plaatsvinden in de btw-regelgeving. Deze wijzigingen gelden voor alle verkopers die handel drijven binnen of naar de Europese Unie: 

 

  • Meer informatie over OSS-registratie: de bestaande drempels voor afstandsverkopen van goederen binnen de EU worden vervangen door een nieuwe drempel van € 10.000 die voor de hele EU geldt. Vanaf 1 juli kunnen verkopers btw aangeven via een enkele OSS-registratie (One-Stop Shop). Neem contact op met uw belastingadviseur om meer te weten te komen over de gevolgen voor uw bedrijf.

  • Controleer uw accountgegevens: eBay moet aan nieuwe eisen voor rapportage voldoen. Zorg ervoor dat uw bedrijfsgegevens, btw-nummer en de locatie van het object altijd up-to-date zijn.

  • Verstrek btw-tarieven: Vermeld altijd de brutoprijs en het btw-tarief dat u hebt gebruikt om de brutoprijs te berekenen als u een aanbieding plaatst op een Europese of Britse site. Dit zorgt ervoor dat wij kopers altijd de juiste btw kunnen tonen. Werk uw aanbiedingen hier bij en voeg btw-tarieven toe of corrigeer ze.

 

 

  • Vermeld IOSS-nummer voor invoer: als u goederen aan de EU verkoopt en eBay verplicht is om btw over uw verkopen te innen, dan moet u het door eBay verstrekte IOSS-nummer (Import One-Stop Shop) altijd elektronisch opgeven. Het kan anders zijn dat uw kopers bij levering btw moeten betalen. 

We adviseren u om vertrouwd te raken met de aankomende veranderingen, zodat u uw bedrijf ruim van tevoren kunt voorbereiden. Neem contact op met uw belastingadviseur om verdere stappen te bespreken.

 

Meer informatie over deze wijzigingen vindt u hier.

 

Bedankt dat u op eBay verkoopt.

 

Met vriendelijke groet,

Het eBay-team