annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Wilt uw verkoop niet meer mee? Dan is dit misschien de reden

Onze bron:

http://community.ebay.com/t5/Selling/Selling-Standards/td-p/23355694/page/5

 

  • There are several types of limits that sellers may experience when selling:
    • Site Wide Limits (SWL, referred to as “selling limits”)
    • Silent limits (limits placed on an account that can’t be seen by the seller)
    • URC limits (User Risk Code, limits reduced or placed on an account due to concerns)
    • Category limits
    • BTAC limits (Building Trust by Reducing Counterfeits, for branded items)
    • Hot item limits
    • Multi-Account limits
    • Velocity limits
    • feedback limits

 

When

  • All sellers on the site will experience at least one type of selling limit when selling on the site.
  • These limits are in place to:
    • Reduce fraud and circumvention on the site
    • Ensure sellers can successfully manage their sales
    • Ensure sellers are increasing volume at a manageable pace
    • Ensure sellers can meet the expectations of buyers.

 

Why

  • Although there are several types of limits, the questions members ask are usually the same:
    • Why do I have limits?
    • How many items can I list?
    • How can I remove (or increase) these limits?
    • How/when can I list more items?
  • LVIS (Listing Violation Inspection System) is the most effective tool in determining the type of limit the member is experiencing.
  • Please see the information pertaining to their particular limit to determine qualifications for an increase or potential remova

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Dit is even geleden gepost op de discussieborden van Ebay.com. De post is geplaatst door een (ondertussen waarschijnlijk ex-) Ebaymedewerker en beschrijft hoe iedere verkoper op Ebay zowel zichtbare en onzichtbare verkoperslimieten heeft. Dat verklaart veel van onze eigen ervaringen hier vroeger op Ebay en ervaringen die hier ook door andere verkopers gepost werden.

 

Daar moeten we ook nog aan toevoegen dat Ebay zijn gebruikersovereenkomst al een hele tijd geleden aangepost heeft. Om te kunnen verkopen op Ebay moet je deze gebruikersovereenkomst natuurlijk aanvaarden. We hebben niet gecheckt of dit ook geldt voor België. In de US staat er in de gebruikers overeenkomst duidelijk dat Ebay niet meer kan garanderen dat uw items überhaupt nog zullen getoond worden. Bovendien door het aanvaarden van de overeenkomst gaat u akkoord om gaan class action lawsuit (=proces) tegen Ebay aan te spannen.

 

Wat houdt het bovenstaande nu eigenlijk in? Zoal velen onder jullie wel zullen weten hanteert Ebay een aantal veiligheidsmaatregelen. Verkopers met slechte feedback, klachten van namaak,... daar kan hun account (met recht en rede) beperkt of geschorst worden. De verkoper krijgt hiervan op voorhand waarschuwingen bv. als hij tot ondermaatse verkoper gedegradeerd wordt.

 

Hier ligt echter niet het probleem. Het probleem ligt hem in de onzichtbare verkoopslimieten. Volgens bovenstaande post legt Ebay iedere verkoper een limiet op. Wat die limiet is en waarom die limiet opgelegd wordt, daar heeft de verkoper het raden naar.

 

Wat zijn nu de consequencies van dergelijke limieten? Laten we dit effe illusteren met onze eigen ervaringen. We zijn er zeker van dat meerdere verkopers hier zaken in zullen herkennen.

 

  • Op een gegeven moment breidden we ons aanbod fors uit. Ongeacht het aantal items we op Ebay zetten, toch bleef het aantal verkochte items -+ hetzelfde.
  • Als we onze maandelijkse omzet gingen checken wat dat iedere maand bijna identiek hetzelfde. Of er nu veel concurrentie was, weinig concurrentie, veel items op Ebay, weinig items op Ebay. Verkochten we veel in het begin van de maand, verkochten we weinig op het einde of vice versa. Er zat geen 10% in onze maandomzet, maand na maand.
  • Op een gegeven moment ging het hier voor ons stijl bergaf. Alles hebben we toen geprobeerd: prijzen halveren, andere foto's, andere beschrijving,... Op geen enkele of geen enkele manier slaagden we erin om onze verkoop terug op te krikken.
  • Plots waren we onze zichtbaarheid kwijt. Nauwelijks page views. Sommige van onze items op de eerste pagina en na 2 weken nauwelijks bekeken. Zichtbaar voor ons, maar ook voor andere Ebaygebruikers?
  • Om volk naar onze shop te lokken plaatsten we dan eens veilingen. Vergeet het.... Veilingen van 10 dagen waarvan 90% eindigde zonder ook maar 1 page view
  • Is hier ook door andere verkopers gemeld: 1 verkoper die alle verkoop naar zich trekt. Meerdere shops binnen 1 categorie en één shop die gemakkelijk 60%-80% van alle verkopen naar zich trekt.
  • Momenteel zien bij bij deze shop een verdriedubbeling van het aantal verkochte object. Zeker niet abnormaal deze periode van het jaar. Maar als we bij de concurrenten gaan kijken merken we daar niets van en stijgende verkoop. In het tegendeel zelfs.

 

Hetzelfde soort reacties dat we van andere Ebayverkopers lazen op buitenlandse Ebaydiscussieborden en wat met bovenstaande post bevestigd wordt.

 

Ebay legt al zijn verkopers limieten op. Wat die limieten zijn en waarom deze opgelegd worden daar heb je als verkoper het raden naar. Eens je uw limiet bereikt hebt worden uw items gewoon verborgen. Wat in die post beschreven wordt, komt in ieder geval compleet overeen met onze eigen ervaringen en met reacties van andere verkopers die we hier lazen. Een hele tijd geleden werd onze limiet in ieder geval serieus naar beneden geschroefd. Alle tijd die we nadien gestoken hebben in alle mogelijke manieren om onze verkoop op te krikken was dus verloren moeite.

 

Alle nieuwe policies die Ebay afgelopen jaren geïntroduceerd heeft, zijn erop gericht op zijn verkopers te straffen met als hoogtepunt het nieuwe feedbacksysteem van  afgelopen augustus.

 

We hebben een sterk vermoeden dat eens je uw status van top verkoper verliest uw items effectief voor een groot stuk verborgen worden.

 

Blader naar een willekeurige categorie en kijk links naar de lijst met de 4 grootste shops in deze categorie. Bij iedere shop wordt er getoond hoeveel items deze in deze categorie aanbiedt. Klik dan even op de link om alle shops in deze categorie te tonen en vergelijk terug de aantallen. Voor het merendeel van de shops zal het cijfer hier een heel stuk lager liggen dan op de vorige pagina.

 

We vermoeden dan ook heel sterk dat het laagste aantal effect het aantal items is dat door Ebay geïndexeerd wordt. De andere objecten zijn wel zichtbaar als iemand uw shop doorbladert, maar niet in de zoekresultaten. Een paar van de zaken die ons opgevallen zijn is dat voor Topverkopers de aantallen op het eerst zich lijken te kloppen. Bij één shop merkten we een forse stijging van het aantal geïndexeeerde items nadat die Top Verkoper werd. Bij een verkoper die de verkoop in een categorie helemaal domineert zijn alle items mooi door Ebay geïndexeerd. Bij verkopers waar ik niet begrijp waarom die niet meer verkopen (aanbod + super lage prijs) zien we dat er slechts een handvol items geïndexeerd zijn.

 

Voor ons is het in ieder geval al een hele tijd duidelijk dat er op Ebay niet al te propere spelletjes gespeeld worden. Dat ze de zichtbaarheid van bepaalde (=heel veel) verkopers beperkt wordt staat als een paal boven water. Bij de meeste shops is het huilen met de pet op. Andere shops lijken het op het eerste zich nog goed te doen. Toevallig zijn dat ook de shops die de meeste zichtbaarheid krijgen en wiens objecten allemaal geïndexeerd zijn.

 

Is hier ook door andere verkopers bevestigd. Sommige verkopers worden door Ebay gewoon systematisch voorgetrokken. Krijgen alle zichtbaarheid en alle verkoop. Voor ons reden genoeg om quasi niets meer op Ebay te verkopen.

 

Bij deze dus ook een waarschuwing aan alle andere Ebayverkopers: vertrouw niet op Ebay want in het vroeg of het laat krijg je een mes in de rug. Hier gaat men letterlijk over lijken. Ebay is een beursgenoteerd bedrijf en heeft enkel verantwoording af te leggen aan Wall Street. Ebay zal dan ook alles doen om zijn beurskoers te doen stijgen, ook al is dat op de kap van zijn verkopers.

 

Zal niet van toepassing zijn voor België gezien er hier in België toch geen kat voor Ebay werkt. Binnenkort zet Ebay 3000 werknemer op straat. Meestal ontslaan grote bedrijven werknemers als het niet zo goed gaat. Afgaande op onze eigen forse omzetdaling, dezelfde omzetdaling bij het merendeel van onze concurrenten, de ontelbare klachten van buitenlandse Ebayverkopers met gelijkaardige klachten kan het bij Ebay niet goed gaan. 

 

Bericht 1 van 2
laatste antwoord
1 ANTWOORD 1

Wilt uw verkoop niet meer mee? Dan is dit misschien de reden

Verkopers zijn op eBay altijd het sluitstuk geweest.

eBay maakt veel winst, het is dan zaak zoveel mogelijk aandelen ervan te vergaren.

Dat was het eigenlijk wel.

Bericht 2 van 2
laatste antwoord