annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Iedereen dreigt, neimand doet, awel ik ben het moe en hak de knoop hier door!!!!!!!!!!

Geachte Collega zakelijke verkopers,

 

Iedereen dreigt ermee, maar niemand doet het, waarschijnlijk toch omdat ze nog steeds verkopen.

En dan maar klagen dat de verkoop nihil is, awel bij stelt zich het volgende, mijn verkoop is reeds meer dan een week nihil, waar ik vorige maand nog iets verkocht, is het nu zo erg dat ik totaal niets meer verkoop, ik ben zelfs niet meer te vinden in de rubrieken.

CONCLUSIE, winkel sluiten, en alles weg bij EBAY.

Ik maak mij reeds meer dan een jaar druk in ebay, zoals zovele andere, maar iedereen dreigt en niemand doet waarmee hij dreigt????

Awel ikke wel, ben hier weg, weeral een zorg minder.

 

Ik hoop voor mijn collega verkopers dat ze nog mogen verkopen en wens iedereen al het beste, klaag maar verder en maak je maar verder druk in het ebay beleid, ik kan nu tenminste terug ontstressen.

 

AAN ALLEN HET BESTE 4allshopoutletandnew

Bericht 1 van 15
laatste antwoord
14 ANTWOORDEN 14

Re: Iedereen dreigt, neimand doet, awel ik ben het moe en hak de knoop hier door!!!!!!!!!!

Ik denk echt wel dat het van artikel tot artikel afhangt en ja, er is heel wat aan de hand waardoor de verkoop achteruit gaat.

 

In mijn artikel, tweedehands, weet ik zo al op voorhand wat zal verkopen en wat niet.

 

Bvb postkaarten zet ik niet meer op Ebay omdat dit me erg veel kost aan plaatsingskosten en een te dure commissie in verhouding tot de kleine winstmarge.  M'n 600 postkaarten staan gratis op een andere site die hiervoor gespecialiseerd is.

 

Jaren terug verkochten wij met deze account Helly Hansen winterondergoed, toen stonden constant 100 artikelen online en wekelijks was er verkoop van meerdere stuks.  Begin dit jaar was het opeens gedaan met de verkoop.

 

Ik heb het nu nog eens een poging gegeven en in drie weken tijd nog niets verkocht.  Toch verkopen wij dit artikel in onze winkel.

 

Op Ebay is het zo dat je moet zichtbaar zijn en het is zoals het is, er staat VEEL TE VEEL junk op.  Het land is nog steeds gesplitst, de Franstaligen zien met moeite onze artikelen en omgekeerd.

 

Ik zet nu enkel nog artikelen online waarvan ik 90% zeker ben dat ze effectief zullen verkocht zijn.  Ik start eveneens aan 1 euro.  Het komt er op neer dat ik de kosten zo laag mogelijk wil houden.  Er is geen minimumprijs die ik wil hebben, ik laat het gewoon los, we zien wel.  De artikelen werden in lot aangekocht aan lage prijs.

 

Ik was het ook moe, die eindeloze discussies en mails naar Ebay, maar 't is toch tevergeefs. 

 

Daarom zoek ik voor mezelf de beste formule, heb me neergelegd bij het Ebaybeleid ook al ga ik er niet mee akkoord. Het zou allemaal veel gebruiksvriendelijker en goedkoper kunnen, maar ja ... wie zijn wij ?

 

Succes met je activiteiten  ik blijf wel nog want moet op verschillende paarden wedden, we moeten onze boterham verdienen en ook al is het maar 100 euro per maand die ik via Ebay verdienen, het is toch 1200 euro per jaar, ik zie het dus op jaarbasis.

 

Wij verkopen op 4 verschilende sites en in onze winkel te Oostende.  Alle beetjes helpen.

 

 

Bericht 2 van 15
laatste antwoord

Re: Iedereen dreigt, neimand doet, awel ik ben het moe en hak de knoop hier door!!!!!!!!!!

@brokantiek

 

Heeft niets te maken met artikel, heeft te maken met vriendjespolitiek.

Ikzelf zat in de kledingbranche, er zijn daar enkele verkopers (laat zijn vooral Walen) die niets anders verkopen als chinese rommel, die totaal geen 100% positieve feedback hebben en die de plak zwaaien, steeds bovenaan en op de eertst paginas staan.

Waar is dan nog het geloof in zal wel aan het artikelen liggen, ligt gewoon aan ebaybeleid.

En excuseer me hiervoor, maar worden de Walen al niet altijd voorgetrokken, ik denk niet dat ik alleen die ondervinding had.

Toch bedankt voor uw reactie en hoop dat u nog veel kan en mag verkopen op ebay, maar voor mij is het over en uit.

Groetjes 4allshopoutletandnew

Bericht 3 van 15
laatste antwoord

Re: Iedereen dreigt, neimand doet, awel ik ben het moe en hak de knoop hier door!!!!!!!!!!

Beste   4allshopoutletandnew,

 

Gooi toch al Uw kastanjes niet in het vuur !      U hebt maar liefst 519 positieve feedbacks in de laatst 12 maanden.  Dit is gemiddeld een zeer mooie verdienste waar ik onmiddellijk wil voor tekenen. Geen enkele negatieve.

 

Doe zoals ik,  "gebruik" Ebay als extraatje, een euro is een euro, het helpt allemaal mee want als zelfstandigen is het vaak knokken om te overleven.

 

In Uw geval laat je ook je klanten een beetje in de steek en het heeft al zoveel moeite gekost om zo'n Ebaywinkel op te starten en op peil te houden.

 

Denk er nog eens over na.

 

Niemand zal je kwalijk nemen als je toch weer je artikelen online zet en geen enkele verstandige ondernemer zal met je lachen want wij begrijpen als geen ander je frustraties.

 

DUS !!!    Niet opgeven maat !!!!

 

 

Johan

 

 

 

 

Bericht 4 van 15
laatste antwoord

Re: Iedereen dreigt, neimand doet, awel ik ben het moe en hak de knoop hier door!!!!!!!!!!

@brokantiek

 

Tof dat je zo met je collegas meeleeft, maar als ik tegenwoordig 1000 euro verkoop op ebay, moet je rekenen op zo'n 150 euro kosten voor ebay (commisie, winkel, e.d)

ongeveer een 50 euro paypall kosten.

ongeveer een 250 euro om te verzenden (tot voor een week zond ik ook nog eens gratis op)

doe daar dan ook nog eens de aankoop vanaf, gemiddelde voor een verkoop van 1000 euro is dat 450 euro, wat schiet er dan nog over 1000 - 150 - 50 - 250 - 450= 100 euro, dan heb ik nog geen rekening gehouden met de BTW, die ook een stuk van de koek willen, als ik dan de btw nog moet betalen ben ik eraan aan het opleggen, dus voor mij geen ebay meer, kost me meer dan ik eraan verdien.

Ik waag het nu geheel op onze winkel en webwinkel.

Deze draaien beiden zeer goed, dus daarom ook dat ik de knoop heb doorgehakt, ik blijf geen geld pompen in ebay.

Aan u toch veel succes gewenst en ik veroordeel niemand hoor, maar zoals zovelen er klagen, namen hoef ik waarschijnlijk niet te noemen.

 

Groetjes Peggy (4allshopoutletandnew)

Bericht 5 van 15
laatste antwoord

Re: Iedereen dreigt, neimand doet, awel ik ben het moe en hak de knoop hier door!!!!!!!!!!

Hey Peggy, veel succes. Ik kan u geen ongelijk geven.

 

Ik ben hier een tijd geleden ook beginnen posten om mijn ongenoegen te uiten. Zoals u zijn we ook al een hele tijd aan onze exit te werken. Ik geen fysieke winkel zoals u of doe geen markten. Alles moet van de online verkoop komen. Ebay is nu minder dan de helft van onze verkoop en het verschil tussen Ebay en de andere kanalen wordt ook steeds groter.

 

Ergens begin dit jaar heb ik mijn Ebayshop tijdelijk gesloten. Ik was het beu, moest effe weg van Ebay want ik werd er knettergek van. Ik ben helemaal mee met uw verhaal van vriendjespolitiek. Mijn ervaring op Ebay is helemaal hetzelfde.

 

We hebben een paar jaar aan de weg getimmerd voor onze verkoop op Ebay ons toe liet om hieruit een inkomen te halen. En het heeft precies 1 maand geduurd om dit helemaal om zeep te helpen...

 

Geen idee waar Ebay mee bezig is. Soms vraag ik me af of ze het zelf wel weten. Het is niet alleen Ebay België. In het buitenland is het niet beter. In onderstaand topic wordt al maanden aan een stuk druk gepost. Het spreekt meer dan boekdelen:

 

http://community.ebay.co.uk/t5/Business-Seller-Board/Switched-OFF-again/m-p/430753#U430753

 

Dit is slechts één voorbeeld. Ze zijn niet allemaal zo lang. Maar er zijn nog een heleboel andere van deze topics.

 

Ik dacht dat er eindelijk een vooruitgang kwam met de beperking van het aantal gratis veilingen. Nu krijgen buitenlandse verkopers blijkbaar voorang op de Belgische en zijn we nog een stap verder af...

Bericht 6 van 15
laatste antwoord

Re: Iedereen dreigt, neimand doet, awel ik ben het moe en hak de knoop hier door!!!!!!!!!!

@brokantiek

 

tof dat je zo meeleeft met je collega zakelijk verkopers, maar elke euro is er een telt niet meer voor mij, ik leg er nog aan toe, zie vorige bericht.

 

@gamewalhalla

 

bedankt voor het hart onder de riem, hoop dat je binnenkort genoeg verdienste kan halen uit je eigen online verkoop en dat je ebay vaarwel kan zeggen, kan beamen dat dit een heel pak minder stress meebrengt, het ga je goed

 

Groetjes Peggy

Bericht 7 van 15
laatste antwoord

Re: Iedereen dreigt, neimand doet, awel ik ben het moe en hak de knoop hier door!!!!!!!!!!

Wij zijn in elk geval ook gestart met de gratis winkel op hetwinkelweb ,  tik dit even in google in, het is een project die door de provinicies en allerlei instanties betaald werd, volledig gratis, geen addertjes onder het gras.

 

misschien ook iets voor jullie?    delamontcreations op de website: hetwinkelweb

 

groetjes.

 

 

Bericht 8 van 15
laatste antwoord

Re: Iedereen dreigt, neimand doet, awel ik ben het moe en hak de knoop hier door!!!!!!!!!!

Voila, ik ben ook gestopt met m'n winkel met produkten aan vaste prijzen.

 

Winkel IS CLOSED !

 

Ik schrok even toen ik op de facuur zag dat ik meer dan 24% verkoopkosten had van de totale omzet. De commissie van paypalbetalingen dan nog niet eens meegerekend.

 

Had dus deze maand totaal niets verkocht met vaste prijzen en was dus een verliesmaand.

 

REDEN om te sluiten dus.

 

Ik blijf echter op Ebay maar zal enkel nog veilingen doen.  Als ik rond de 10% kosten draai is het aanvaardbaar voor mij en met veilingen is dit te doen.

 

Johan

Bericht 9 van 15
laatste antwoord

Re: Iedereen dreigt, neimand doet, awel ik ben het moe en hak de knoop hier door!!!!!!!!!!

Hallo Johan,

 

kijk ook maar uit met in veiling plaatsen, krijg je aanbiedingskosten om de 10 dagen, als je dan niks of niet veel verkoopt word dat ook een serieuse verliespost.

Maar ik wens je alle beste toe.

Ikzelf heb me nog geen dag beklaagd dat ik volledig gestopt ben met ebay, alles is ohh zo rustig nu, geen gezever meer van waar blijft mijn pakje, de maat is niet goed, is niet wat ik besteld heb, heb mijn pakket nog niet ontvangen, enz, enz.....

Kan nu tenminste terug rustig alles doen, geen boel meer, ben al helemaal ontstresst.

 

Succes gewenst,

Peggy

Bericht 10 van 15
laatste antwoord