annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
***Bijgewerkt beleid voor sieraden***

31 mei 2016 | 10.22 uur

Vanaf 11 juli 201 updaten we ons beleid voor sieraden in overeenstemming met de markt- en industrienormen.

Naast deze update werken we ook onze aanbiedingsvereisten bij in de rubrieken Juwelen en Modesieraden.

Vanaf 11 juli 2016 moeten uw aanbiedingen het bijgewerkte beleid volgen. U hebt tot 10 september 2016 de tijd om bestaande aanbiedingen en Geldig tot geannuleerd-aanbiedingen bij te werken. Daarna moet het nieuwe beleid voor sieraden worden nageleefd. Het is echter raadzaam om uw aanbiedingen nu alvast aan te passen zodat u kopers meer en betere informatie kunt geven over uw objecten. Hieronder vindt u een overzicht van de wijzigingen die u moet maken:

● Objecten met edelmetalen of edelstenen, zoals gedefinieerd in het beleid voor sieraden, moeten worden aangeboden in de rubriek Juwelen.

● Als u een edelmetaal verkoopt dat is geplateerd of gevuld met een ander edelmetaal, moet u het aanbieden in de rubriek Juwelen.

● Wanneer u natuurlijke diamanten verkoopt die zijn behandeld, moet u het woord 'behandeld' toevoegen aan de titel, specificaties en beschrijving van uw aanbieding.

● Wanneer u natuurlijke edelstenen verkoopt die zijn behandeld, moet u het woord 'behandeld' toevoegen aan de titel, specificaties en beschrijving van uw aanbieding.

Dankzij deze aanpassingen worden uw aanbiedingen duidelijker voor kopers, waardoor ze op hun beurt met een gerust hart een aankoop kunnen doen. Wanneer kopers precies weten wat ze in huis halen, is de kans op problemen na de verkoop kleiner.

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als ik mijn aanbiedingen niet aanpas of als mijn object verkeerd wordt aangeboden?

Als uw aanbiedingen niet voldoen aan deze richtlijnen, kunnen ze worden verwijderd en kunnen er nog andere maatregelen tegen u worden getroffen, zoals de beperking van uw verkoopprivileges en de schorsing van uw account.

Wat als ik de zuiverheid van het metaal of het type edelsteen dat wordt gebruikt in mijn object niet ken?

Het is uw verantwoordelijkheid om een object nauwkeurig te omschrijven. Doe geen beweringen of uitspraken over een object die u niet kunt bevestigen.

Als u bijvoorbeeld een sieraad met edelstenen wilt verkopen dat u hebt geërfd, doet u beter geen uitspraken over de zuiverheid van de edelstenen als u de zuiverheid niet kent of niet kunt verifiëren. Als u twijfelt, raden we aan om het object te laten taxeren door een onafhankelijke juwelenexpert voordat u het aanbiedt. Zo zorgt u ervoor dat u het object correct wordt voorgesteld.

Verwante links

Beleid voor sieraden

Met vriendelijke groet,

Het eBay-team