annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
***Nieuwe opties voor het opgeven van uw teruggavebeleid***

07 februari 2013 | 11.14 uur

Sinds december kunnen verkopers bij het aanbieden van hun object de volgende informatie over teruggaven opgeven:

  • De teruggaveperiode (hoe lang de koper de tijd heeft om de aankoop te annuleren, minimaal 14 dagen)
  • Wie de kosten voor het terugsturen betaalt (u of de koper)

Dankzij deze menuopties kunnen verkopers de informatie over teruggaven gemakkelijker beheren in hun aanbiedingen en beschikken kopers over duidelijke, consistente informatie over het teruggavebeleid van een verkoper. Later dit jaar wordt het voor zakelijke verkopers verplicht om deze informatie voor al hun aanbiedingen in te voeren.

Deze velden worden beschikbaar in eBay-verkooptools, waaronder Geavanceerde verkoop (Verkoopformulier), bulksgewijs bewerken en opnieuw aanbieden in Mijn eBay, Turbo Lister en Verkoopmanager/Verkoopmanager Pro.

Teruggaven aanbieden is een goede manier van zakendoen

Als verkopers op eBay moet u een teruggavebeleid opgeven voor uw objecten, ook al aanvaardt u geen teruggaven. Onderzoek heeft aangetoond dat kopers het op prijs stellen wanneer verkopers teruggaven aanvaarden, en dat objecten met een duidelijk teruggavebeleid doorgaans beter verkopen dan objecten die dat niet hebben.

Als u handelt als bedrijf, bent u wettelijk verplicht om problemen voor uw koper op te lossen als een object defect is, beschadigd aankomt of niet geschikt is voor het beoogde doel. Klanten/kopers hebben bovendien het recht een object naar u terug te sturen als ze van gedachten zijn veranderd. Meer weten over uw wettelijke plichten als zakelijke verkoper?

Minimumperiode voor teruggaven

We stellen 14 dagen in als de minimumperiode die verkopers kunnen opgeven voor het aanvaarden van teruggaven. Een teruggaveperiode van 14 dagen wordt namelijk verplicht volgens de EU-richtlijn die tegen december 2013 in nationale wetten moet worden omgezet.

We hebben besloten om deze standaarden alvast toe te passen om de servicekwaliteit te bieden die kopers van ons verwachten wanneer ze online winkelen, en ervoor te zorgen dat ze met een gerust hart kunnen kopen op eBay.

Meer weten over het opgeven van uw teruggavebeleid?

Met vriendelijke groet,

Het eBay-team