annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

eBay in het nieuws

martijn@ebay.com
Community-lid

Een draadje om links (gelieve geen text te copieren van het artikel zelf) te plaatsen over waar eBay in het nieuws komt. Uiteraard kan u die dan ook hier bespreken.

Met vriendelijke groet,
Martijn
Bericht 1 van 25
laatste antwoord
24 ANTWOORDEN 24

Re: eBay in het nieuws

This listing (260821098271) has been removed  😐

 

Jammer, 😞 hij zat bijna aan 100.000 hits.

Of... zou hij het privé verkocht hebben? 😉

Bericht 21 van 25
laatste antwoord

Re: eBay in het nieuws

e-user2
Community-lid

Binnenkort PayPal in de winkels!

PayPal meldt dat het voortaan een betaalsysteem zal aanbieden voor de winkels. Daarbij worden verschillende middelen aangehaald, ofwel betaling per smartphone (het zal volstaan om zijn mobieltje voor een specifieke terminal te houden), ofwel door gebruik van een door PayPal uitgegeven kaart.



PayPal wil zich momenteel concentreren op de Amerikaanse markt, en 20 winkelketens zouden tegen volgend jaar betrokken zijn. Maar in dit stadium is het onduidelijk of PayPal dezelfde commissie zal heffen als bij een online aankoop.

 

-----
“Enlighten the people generally, and tyranny and oppression of body and mind will vanish like evil spirits at the dawn of day” (Thomas Jefferson)

"Longum iter est per preaecepta, breve et efficax par exempla!" (Seneca)
Bericht 22 van 25
laatste antwoord

Re: eBay in het nieuws

e-user2
Community-lid

eBay legt de hand op Hunch,  site die aanbevelingen bij de aankoop geeft.

 

Door Hunch te bemachtigen kan de gigant van de e-commerce eBay te weten komen wat de koper graag heeft, gebaseerd op zijn smaak en andere voorkeuren.



eBay heeft zopas de site Hunch verworven, specialist in de aanbeveling van producten, en dat voor een niet nader genoemd bedrag. Dankzij deze overname zal de gebruiker een reeks aanbevelingen kunnen ontvangen op basis van zijn voorkeuren; Hunch bekijkt de gegevens van verkoopsites, om een "Taste Graph" op te bouwen, fiches die de kopers op het web met elkaar verbinden op basis van hun voorkeuren voor producten.

Dankzij deze aankoop kan eBay dus verder gaan dan eenvoudige aanbevelingen, artikel per artikel. De groep zal gebaseerd zijn op een bredere waaier voorkeuren en interesses zoals de leden die formuleren, om hen aan te moedigen om andere artikels te bekijken die zij op de eBay site zouden kunnen kopen.

Het vermogen van Hunch om de gegevens aan te passen aan de behoeften van zijn klanten, zal ook toegepast kunnen worden voor andere aspecten van eBay, zoals de search en reclame.

Hunch, met zetel in New York, startte zijn activiteiten in juni 2009. De teams zullen binnen het bedrijf blijven bestaan.

Véronique Arène
Meer info op http://www.lemondeinformatique.fr/

 

-----
“Enlighten the people generally, and tyranny and oppression of body and mind will vanish like evil spirits at the dawn of day” (Thomas Jefferson)

"Longum iter est per preaecepta, breve et efficax par exempla!" (Seneca)
Bericht 23 van 25
laatste antwoord

Re: eBay in het nieuws

Winst eBay verviervoudigd in vierde kwartaal 2011

 

De veilingwebsite eBay heeft in het vierde kwartaal van 2011 een winst geboekt van 2 miljard dollar. Dat is bijna vier keer meer dan in het vierde kwartaal van 2010. Toen maakte eBay 559 miljoen dollar winst. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf woensdag bekend.

De omzet steeg met 35 procent tot 3,4 miljard dollar. De sterke stijging van de winst werd mee mogelijk gemaakt door een toename van het aantal transacties en de afwikkeling daarvan via PayPal. De grootste bijdrage aan de winst kwam uit de verkoop van het resterende belang in Skype. Zonder die inbreng bedroeg de winst 788,6 miljoen dollar, aldus eBay.
 
Het bedrijf verwacht in het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van 3,05 tot 3,15 miljard dollar en een winst per aandeel van ongeveer 0,50 dollar. Voor heel 2012 rekent eBay op een omzet van 13,7 à 14 miljard dollar en een winst per aandeel van 2,25 tot 2,30 dollar. (dpa/dea)

Bericht 24 van 25
laatste antwoord

Re: eBay in het nieuws

 

Inkomsten eBay bijna kwart omhoog

 

De omzet van internethandelaar eBay is in het tweede kwartaal uitgekomen op 3,4 miljard dollar, een stijging van 23 procent in vergelijking met vorig jaar. Dat maakt het bedrijf bekend.

De winst van het internetveilinghuis steeg met 16 procent tot 730 miljoen dollar. Volgens eBay nam het aantal verkochte objecten in het afgelopen kwartaal met 20 procent toe op jaarbasis. Voor heel 2012 rekent het bedrijf op een omzet van 13,8 tot 14,1 miljard dollar. In de elektronische handel na het slot van Wall Street ging het aandeel eBay bijna 5 procent omhoog.

Bij het betalingssysteem PayPal ging de omzet met 26 procent omhoog. Het betalingsvolume klom met 20 procent tot 34,5 miljard dollar. Het aantal actieve gebruikers van PayPal nam in het afgelopen kwartaal toe tot 113,2 miljoen, een toename van 13 procent.

Bericht 25 van 25
laatste antwoord