annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

pakje niet aangekomen bij koper

quincy4039
Community-lid

Hallo, daarnet kreeg ik een bericht van een koper, die 3 weken geleden ongeveer een object gekocht heeft, dat ze het nog steeds niet ontvangen heeft...

Ik heb het object wel degelijk dezelfde dag nog verstuurd, ( wel met gewone verzendpost).

Ik heb haar een mail gestuurd dat ik het verzonden heb op 04/08/11, direct na haar betaling te hebben ontvangen, naar het adres dat op ebay vermeld staat.

 

Nog nooit meegemaakt dat iemand zijn pakje niet toekrijgt, dus heb ik even mijn bankuittreksels erbij genomen, en daar staat een ander adres op van de koper!

Maar ik heb het naar het adres verstuurd dat op ebay zichtbaar is...

 

Is dit nu mijn fout en moet ik haar het geld vergoeden? Of ligt deze fout niet bij mij? Ik verzend altijd naar het adres aangegeven op ebay, nooit wat er op het bankuittreksel staat...

 

graag jullie antwoord aub! Met dank, groetjes quincy4039

Geaccepteerde oplossingen (1)

Geaccepteerde oplossingen (1)

Dat het verzendadres verschillend is van het adres op je bankuittreksel is niet zo verwonderlijk hoor.

Ik krijg vaker kopers "over de vloer" waarbij dit gebeurt.

Het kan bvb perfect dat ze het adres van hun werk doorgeven als verzendadres omdat ze nooit overdag thuis zijn maar dan kan je dit ook meestal zien omdat er dan vaak een bedrijfsnaam bij vermeld staat.

 

Indien het echter beide om verschillende particuliere adressen gaat, dan is dit uiteraard een groter probleem...

Indien je met Taxipost zou verzenden, dan zou het pakket normalerwijze moeten terugkeren naar afzender (na 2-3 weken) gezien de postbode in theorie moet afleveren aan de geadresseerde. Wat echter niet wil zeggen dat het steeds gebeurt: soms worden paketten die in de brievenbus passen, al dan niet geplooid, gewoon in de breivenbus gedropt (wat ze normalerwijze niet zouden mogen doen)

 

MAAR... voor zover ik het goed begrijp, heb je niet als Taxipost-pakket maar als niet-genormaliseerde zending verzonden en dan moet je al hopen dat

- de koper zijn post laat doorsturen naar zijn nieuw adres of...

- ... de ontvanger (de huidige bewoner van de woning op het verzendadres) het pakket terug aflevert bij de post als "geadresseerde woont niet op dit adres". In dit geval komt de zending ook terug naar jou.

 

Nu, gezien de zending (nog) niet terugkeerde, kan je nog even wachten tot eind deze week voor een binnenlandse zending, misschien wel langer voor internationale zendingen.

 

Wat zou ik wel doen? Blijven communiceren met de koper maar wel via het ebay-berichtensysteem, niet erbuiten!

Zeker ook de mail met het gebruikte verzendadres behouden! Of op zijn minst een printscreen maken van de aankoopgegevens.

Die kunnen later nuttig zijn bij het eventueel ontvangen van een negatieve feedback. Indien je er zo eentje zou krijgen, heb je nog altijd de mogelijkheid om aan ebay te vragen deze te verwijderen. De koper gaf u immers foutieve informatie (= verkeerd adres) waardoor dit probleem ontstond.

Antwoorden (10)

Antwoorden (10)

Ik heb het enkele jaren geleden ook eens voorgehad maar dan vooral met fransen! 3 op enkele maanden tijd, niet geleverde zendingen. Nazicht leerde dat ze alle drie in een straal van 50 km woonden en googlen op naam leverde me de onthustende vaststelling op dat ze alle drie in éénzelfde IKEA-vestiging werkten...

 

Zeg dus nooit dat het 100% zeker de fout is van De Post. Zo verzond ik sinds begin dit jaar ongeveer een 600 pakjes, niet-genormaliseerde tot en met Taxiposten, niet eentje is tot nu toe ergens verloren geraakt...

Ja, eentje klaagde vorige week maar bleek te proberen om alles gratis te hebben (2 verschillende adressen op ebay en op bank en ging er vanuit dat ik zogezegd naar verkeerde adres verstuurde).

Verweet me per ebay-bericht (met NB een ander ebay-nick dan degene waarmee gekocht werd) voor van alles en nog wat... tot ik het traceernummer doorgaf waaruit bleek dat ik wel degelijk naar de juiste gemeente stuurde. Sedertdien is het ijzig stil van die kant uit!

 

deshlam... je verkoper zijn "zakgeld" voor Nice zal waarschijnlijk van jou komen...

 

Erg, heel erg, maar dergelijke bedragen betaal je best niet via overschrijving. Paypal is hier echt wel een goed alternatief!

 

-- Bewerkt door hetzijspoor om 27 Sep 2011 18:19 CEST

Weet je ondertussen naar welk adres het moest verzonden worden?

Als haar nieuwe adres dat van de bankgegevens was ,dan zal dat pakje niet aankomen.

Misschien kan ze dan zelf de bewoners van haar oude adres contacteren.

 

quincy4039
Community-lid

Hallo, nee, het is verzonden zonder tracknr ( dus geen taxipost), was gewone standaardverzending in Belgie. Ik heb hier dus geen bewijs van he!

 

Maar ik vind toch dat als men als koper, zijn of haar eigen adres toch wel best correct op ebay zet, of naar waar het verstuurd moet worden, anders is dit toch wel echt om problemen vragen?

Ik verstuur enkel naar het adres vermeld op ebay.

Wel , wel

 

heel toevallig gaat het bij mij om twee mannelijke kopers die allbei een herenhemd hebben gekocht en allebei in Brussel wonen ????

raar, raar, raar...

heb ondertussen van ééntje al wel een rode bol ontvangen omdat ik niet heb terugbetaald.

Nu zit ik met de volgende die mij mailt dat pakketje niet is aangekomen ?!?!?

stel mij toch vragen hoor. 

terugbetalen ?  2de rode bol ?

Hallo, spijtig genoeg worden er blijkbaar minder en minder pakjes goed afgeleverd door b-post.  Ben al enkele jaren bezig op e-bay en heb nu in minder dan een half jaar twee kopers die melden dat hun pakje niet is aangekomen - verstuurd per gewone post, dus niet met pakketdienst en ja zeker naar het juiste adres. En ik vermeld steeds mijn afzendadres op keerzijde van de omslag. 

vraag me dan steeds af : is het pakje niet aangekomen of probeert de koper en het pakje en terugbetaling te bekomen ?

heb er steeds een slecht gevoel bij en weet nooit goed wat doen : terugbetaling of niet en welke termijn zet je daar op ?  Indien pakje onbestelbaar was zou je toch denken dat het terug naar mijn adres wordt geretouneerd ?  Waar blijven die pakjes dan ?

deshlam
Community-lid

wel mensen ik heb dus net het omgekeerde aan de hand.

Ik win het bieden, neem contact op met de verkoper, maak het bedrag over op zijn rekening (1000€) en krijg zelfs een pakket thuis per Taxipost.

En wat blijkt na opening ?

In plaats van de gekochte en betaalde Camera steekt er gewoon 1370gr blanco papier in. Van een verrassing gesproken!

Ik heb contact genomen met de verkoper en die kwam natuurlijk uit de lucht vallen. Hij verbleef op dat moment in Nice volgens zijn zeggen en na terugkeer zou hij contact opnemen, wat dus niet gebeurde.

Ik heb hem zelf proberen te bereiken via zijn gsm, want dat nummer had ik ondertussen achterhaald en het kwam niet overeen met datgene welk hij op de site plaatste.

Resultaat, kan je wel raden: noppes, geen reactie van die brave man

Ja, ik weet het, dom geweest, mij in de luren laten leggen door die mooie scores en positieve commentaren.

Van een leerrijke ervaring gesproken, praat mij nog eens over kopen !!!

quincy4039
Community-lid

Hallo, ik krijg geen antwoord van de koper, heb gisteren 2 mails gestuurd, maar geen reactie!

 

Dus ik zal maar even afwachten zeker?

 

Groetjes,

quincy4039
Community-lid

Dankje, ik zal even snel printscreen doen, daar had ik niet aan gedacht!

 

Groetjes,

marinela-60
Community-lid

hallo

Heb je nog je verzend formuliertje, van Bpost

Het stikkertje dat je moet afscheuren en waar het nummer op staat.

Of was de verzending buiten Belgie.

Neem er een foto van en zend die door op haar emailadres, dat je eerst moet vragen natuurlijk.

Zo kan ze zien dat het effectief is verzonden.

Je kan daarna naar de post bellen met het nr op je stikkertje of je kan het ook volgen met trac en trace van Bpost in google.

Maar als het naar het buitenland is en niet aangetekend dan voorzie ik problemen.

Heb dit ook al gehad in Italie.

Toch even bellen naar de post , ook te zien bij Bpost op internet.

vele groetjes Marina

Ps iedereen kan zeggen dat zijn pakje niet is aangekomen hé.

aangetekend verzenden in het buitenland is maar 4.70 euro erbovenop en heel veel moeite bespaard.

Een vraag stellen