annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
***Europese regelgeving voor het online oplossen van consumentengeschillen ***

15 februari 2016 | 12.55 uur

Beste,

Online Dispute Resolution (ODR) vormt het digitale luik van de Europese wetgeving inzake de buitengerechtelijke (of alternatieve) regeling van consumentengeschillen (Alternative Dispute Resolution of ADR). Het ODR-platform maakt deel uit van het Digital Single Market-initiatief van de Europese Commissie en werd in leven geroepen om de handel en e-commerce tussen de verschillende lidstaten van de EU te versterken en te versoepelen.

Het digitaal platform biedt consumenten de mogelijkheid om online een klacht in te dienen bij een erkende ADR-provider (een geschillencommissie, een ombudsman, een sectororganisatie, enz.) om zo het geschil op te lossen. Het portaal zal beschikken over een handige vertaalfunctie om grensoverschrijdende geschillen vlotter te laten verlopen. ODR geeft consumenten en handelaars een toegankelijk portaal en een transparante procedure om problemen snel, efficiënt en goedkoop op te lossen, buiten de rechtbank.

Het ODR-platform gaat live op 15 februari 2016. U vindt meer informatie (in het Engels) op deze pagina: http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Met vriendelijke groeten,

Het eBay-team