annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Verkoper dreigt met fysiek geweld

Een tijdje geleden kocht ik wat ik voor een lederen jas aanzag en het volgens de beschrijving ook zou moeten geweest zijn.
Toen de jas aankwam, merkte ik (die wel veel van leer afweet), al meteen dat die jas veel te licht was voor echt leer te kunnen zijn.
Ik heb er toen iemand bijgehaald die er meer van kende en de jas was inderdaad immitatie. Een realistische, maar toch een immitatielederen exemplaar dus, terwijl ik voor echt leer betaald had.
De verkoper gaf geen commentaar, dus ik opende een geschil, waarin ik gewoon voor een dommerik uitgescholden werd.
Omdat de verkoper duidelijk niet meewou, heb ik er een claim van gemaakt. In oorsprong zou ik tevreden geweest zijn, met een gedeeltelijke terugbetaling, omdat ik zoiets had van: dan heb ik die jas toch niet teveel betaald, voor wat het was.
Ik zond de jas dus aangetekend op mijn kosten terug, omdat ik de portkosten uiteindelijk verliezen, minder erg vond, dan het totale bedrag.
Het pakket moest naar Engeland en was een week later al terug op mijn adres, gezien de verkoper beweerde verhuisd te zijn.
Nu contacteerde ik Paypal hierover, faxte mijn verzendbewijs door, want ik verstuurde naar het afzendadres van de verkoper, dat ook in de aanbieding stond.
Ik kreeg dus mijn geld terug en de verkoper biedt hier op eBay nog altijd zijn artikelen met 2 accounts aan, met hetzelfde postadres, dat niet meer moet kloppen.
Plots tekent die verkoper, die ik in mijn ogen een negatieve feedback gelaten heb, beroep aan tegen die claim en krijg ik dreigmails. Ik moet de jas tegen vrijdag naar een ander adres verzonden hebben en een tracking nummer geven, of de verkoper komt aan mijn deur en het zal mijn beste dag niet zijn.
Ik heb Paypal hier ook van op de hoogte gebracht, maar volgens hen is er niets aan de hand en mag ik de verkoper negeren, mag ik de jas en het geld houden.
Alleen voel ik me niet echt veilig, want in het verleden heb ik eens zaken gedaan met iemand, die ook vanuit Frankrijk met veel tumult voor mijn deur opdaagde, nadat hij zijn gelijk niet gehaald had in een claim.

Wat kan ik het best doen? De politie waarschuwen, want ik vrees nu ook voor de veiligheid van mijn huisgenoten, gezien de agressieve toon van de verkoper, die ook al andere kopers met het mes op de keel negatieve feedbacks heeft doen intrekken.
Ik heb eBay wel op de hoogte gebracht, maar tot nu toe is er nog niets gebeurd.

Ondertussen zend de verkoper ook spoof en phising mails, die van Paypal afkomstig moeten zijn, maar die duidelijk 1 van zijn e-mailadressen als afzender heeft en die door mijn spamfilter als onveilig worden aanzien.

-- Bewerkt door keltia_77 om 23 Nov 2010 21:03 CET
Bericht 1 van 11
laatste antwoord
10 ANTWOORDEN 10

Re: Verkoper dreigt met fysiek geweld

Hartelijk bedankt. Ik heb alles doorgestuurd en hoop dat meneer eindelijk kalmeert.

Verder wil ik er wel bijvertellen dat de meeste, ik denk zowat 90 % van alle verkopers hier wel degelijk redelijke mensen zijn, waar je correct mee zaken kan doen en waar je problemen zelfs zonder geschil mee kan oplossen.

Het is alleen als je op die ene percent lastposten botst, dat je er even raar van kan opkijken.

En ik heb ook begrip voor goede verkopers, als ze inderdaad slachtoffer worden van een malafide koper, want ik heb er ook begrip voor dat er daar inderdaad fraudeurs, driftkoppen en lastige klanten tussen zitten.

-- Bewerkt door keltia_77 om 26 Nov 2010 20:20 CET
Bericht 11 van 11
laatste antwoord